Antwerpen

Glutenvrij eten in… Antwerpen !

Glutenvrij eten in… Antwerpen !


Antwerpen : Een historische stad

Welkom bij Antwerpen, de stad die bekend voor haar diamanten en haar haven is. Deze dynamische stad is een voordeur van België dankzij de haven. Het is ook een perfecte stad voor de personen die van geschiedenis houden. U kunnen daar kerken, musea en monumenten bezoeken.

Antwerpen is bekend voor door het leven te racen. We vinden veel restaurants in de stad en enkele plaatsen bieden glutenvrije gerechten aan. Het is niet altijd gemakkelijk om hem te vinden dus voorstellen we jullie 6 restaurants die glutenvrije gerechten bedienen. Jullie kunnen daar gaan ook als u voor gluten intolerant zijn.

 

Lombardia

Ten eerste, in het centrum van Antwerpen, dicht bij het Meir, het Lombardia is de perfecte plaats om een ontbijt of een gezond lunch te eten. De kaart, die heel originaal is, biedt vegetarisch, veganist en glutenvrije gerechten. Naast de gerechten zijn er symbolen als « glutenvrij », « lactosevrij », « vegetarisch », « veganist »… De keuken gebruikt natuurproducten die biologisch zijn. Het restaurant heeft veel kleuren en is heel gewaardeerd door de klanten.

Daar kunnen jullie glutenvrije broodjes en pasta eten en glutenvrij bier drinken. Er zijn ook glutenvrije koekjes met de koffie.

De website van Lombardia

 

Satay

In een leuke sfeer bedient de Satay gerechten die door Azië geïnspireerd zijn. Bovendien zijn alle producten vers en de eten is door een zorgzame personneel geserveerd. Bijn voorbeeld biedenen ze  Teriyaki rundvlees en citroen kip. De kaart biedt weinig gerechten, maar ze zijn voortreffelijk. Dit restaurant is perfect voor een snele maaltijd. 

De website van Satay

 

22B

Gesitueerd buiten de touristische attracties van Anwterpen, is de 22 B bezocht vooral door de inwoners. Ze bieden sandwiches, wraps, pasta et nagerechten aan. Ze hebben een grote keuze van thee en koffie. Er zijn glutenvrije opties, natuurlijk. Er zijn quinoa brood en glutenvrije bolletjes. Genieten van de binnenplaats tjidens de zomer.

De website van 22B

 

Bites & Wines

De doel van dit veganist restaurant is de mensen tonen dat een plantaardig voeding goed, verrassend en smakkelijk kan zijn. Ze bedienen heel goed « veganist » wijn. Hun motto is « Genieten in een onschuldige manier », dus gezond eten zonder de dieren verwonden.

De website van Bites & Wines

 

Falafel Tof

Dit klein Israelisch restaurant is gespecialiseerd in falafels. Het ligt in een kleine straat dicht bij de Grote Markt. De personneel is vriendelijk. Jullie kunnen de falafels eten met groenten/sla die in self service zijn. De sauzen zijn huisgemaakt. Goedkoop en heerlijk, jullie magen niet het missen !

De Facebook van Falafel Tof

 

’t Zilte

Jullie hebben zin om in een magisch en luxueus plaats te eten? Dit restaurant is perfect voor jullie ! Het biedt een prachtige uitzicht van de rivier, de haven, de cathedraal en anderen monumenten van Antwerpen. Hun filosofie? Een smakkelijk raffinement. Ze bieden elegante gerechten. Enkele glutenvrije opties zijn aangeboden door de chef-kok die bevriend van de klanten is.

De website van ‘t Zilte

 

Kortom, deze 6 restaurants zullen jullie behoeften respecteren en ze zijn heel gewaardeerd door hun klanten. Vergeten niet om je allergiën en intoleranties te wijzen zo kan de personneel voor jullie beter te zorgen.


Hebben jullie al in deze restaurants gegeten ?

Zouden jullie hem proberen ?

Twijfel niet om  jullie meningen op de blog, Facebook of Instagram te geven ! 

 

Le Blog du Sans Gluten

 

Recevez 5€ de réduction sur votre premier achat!

En plus, nous vous tiendrons au courant des nouveaux articles publiés sur ce blog!

Vos informations ne seront jamais partagées avec des tiers. Pas de spam, promis!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *